چرا به کوچینگ نیاز داریم؟

چرا به بیزینس کوچ نیاز داریم یا چرا به کوچینگ نیاز داریم؟ یکی از مباحث جدید در زمینه مشاوره کوچینگ است. تمامی افراد در لحظاتی از زندگی نیاز به شخصی دارند که مانند یک مربی آن ها را در زمینه های متفاوت یاری نموده و راهنمایی نماید. هنگام انتخاب کار و شغل، تصمیم گیری در هدف، پیشرفت در کسب و کار و مدیریت در آن و بسیاری از موارد دیگر نیاز است تا انسان از راهنمایی های یک فرد متخصص استفاده نماید.

در این مقاله به بررسی کوچینگ و بیزینس کوچ پرداخته و به این سوال پاسخ خواهیم داد که چرا به بیزینس کوچ نیاز داریم یا بطور کلی چرا به کوچینگ نیاز داریم. لطفا تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کوچینگ چیست؟

در کوچینگ یک مربی یا کوچ داریم که در دوره های مختلف شرکت نموده و تخصص کافی در زمینه کوچینگ کسب نموده است. سپس در حوزه کوچینگ بطور جدی شروع به فعالیت نموده و به افرادی که به تخصص وی نیاز دارند، یاری می‌رساند. در کوچینگ کوچ و مراجعه کننده نوعی ارتباط گفتگو محور برقرار می کنند که هیچگونه قضاوتی در آن صورت نمی‌گیرد  و کوچ به مراجعه کننده کمک می‌کند تا به خودآگاهی و شناخت کامل از توانایی ها و نقاط ضعف و قوت خود برسد و با پرسیدن سوالات مختلف کمک می‌کند تا مراجعه کننده خود به راه حلی برای حل  مشکلات زندگی و شغلی خود برسد.

بیشتر بدانید: کوچینگ سازمانی چیست؟

کوچینگ شامل شاخه های متفاوتی است و مهم ترین آن بیزینس کوچینگ است. در بیزینس کوچ شخص مراجعه کننده به دنبال راه اندازی نوعی بیزینس و کسب و کار است اما نمی‌داند که در چه حوزه ای باید آن را انجام دهد و یا به چه صورت اگر آن را انجام دهد، در مسیر موفقیت گام بر می‌دارد و آینده خود را تا حدودی تضمین می نماید.

بیزینس کوچ یا مربی کسب و کار به افرادی که برای بیزینس خود به وی مراجعه نموده اند نحوه برنامه ریزی را آموزش می دهد. همچنین شیوه های مدیریت را به کمک وی و نحوه بودجه بندی و هدف گذاشتن را بررسی می کنند. در بیزینس شناخت بازار هدف و آنالیز آن و رقبای حاضر در بیزینس بسیار مهم است.

با کمک کوچ این شناخت میسر می شود. تنها نکته قابل توجه این است که کوچی که انتخاب می کنیم باید دانشی به روز در زمینه کوچینگ داشته باشد و از روندهای بیزینس در ایران و دنیا که روز به روز در حال گسترش و تغییر است، آشنایی داشته باشد. همچنین بتواند شنونده خوبی باشد و توانایی رساندن مراجعه کننده به مرحله هدف گذاری و حل مسئله و مشکلات بوسیله خودش را داشته باشد.

چرا به بیزینس کوچ نیاز داریم؟

کوچینگ یا بیزینس کوچ می تواند مزایایی بسیاری برای مراجعه کننده داشته باشد. مراجعه کننده با شرکت در جلسات تعیین شده توسط کوچ می تواند به خودآگاهی کامل برسد. کوچ با پرسیدن سوالات هدفمند می تواند به مراجعه کننده کمک نماید که متوجه توانایی های خود در زمینه های متفاوت بشود و همچنین مواردی را که مانع رسیدن او به موفقیت شود را شناسایی کند. در همه این موارد کوچ نقش یک همراه را داشته و باید بدون قضاوت تنها شنونده خوبی باشد.

بیزینس کوچ یا کوچینگ به افراد کمک می‌کند تا جایگاه و نقطه ای که اکنون در آن هستند را به خوبی درک کنند و بشناسند. سپس با توجه به محتوای گفتگوها نقطه ای را تحت عنوان هدف برای مراجعه کننده تعیین می نماید. برای رسیدن از نقطه ای که مراجعه کننده و بیزینس آن در قرار دارند به نقطه هدف مسیری باید مشخص شود و برنامه ریزی باید صورت گیرد.

این مسیر با توجه به توانایی های فرد مراجعه کننده مشخص می شود. بیزینس کوچ باعث افزایش میزان ارتباطات فرد مراجعه کننده با اطرافیان و رقبا شده و همچنین احساس اعتماد بنفس را در وی افزایش می دهد. مدیریت کسب و کار با کوچینگ قوی تر شده و شیوه مدیریت زمان نیز به وی آموزش داده خواهد شد.

یک بیزینس کوچ ماهر می تواند به نحوی مراجعه کننده را تعلیم دهد که سرمایه ای که صرف بیزینس شده است را به راحتی دوباره کسب نماید. بطور کلی می توان گفت ما هنگامی که تصمیم به راه اندازی کسب و کار جدید داریم و یا می‌خواهیم کسب و کار خود را توسعه دهیم به کوچینگ نیاز داریم. هرگاه نیاز به ایجاد تغییرات در بیزینس و هماهنگی جوانب مختلف آن داشته باشیم و همچنین برای بررسی عملکرد در بیزینس باید از کوچینگ کمک بگیریم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چگونه کسب و کار کوچینگ با درآمدی پایدار بسازیم؟

برای دریافت رایگان pdf  چگونه کسب و کار کوچینگ با
درآمدی پایدار بسازیم؟ فرم زیر را پر کنید و دکمه دریافت فایل رو کلیک کنید