کوچینگ رهبران سازمان

کوچینگ رهبران سازمان به معنای آموزش دادن به رهبران و مدیران یک سازمان به منظور توسعه مهارت ها و توانایی های آن مجموعه و همچنین افزایش میزان بازدهی و بهره وری آن است. در این مقاله با همراهی یکی از موفق ترین کوچ کننده های معروف ایران خانم سودا محجوب می‌خواهیم در رابطه با کوچینگ رهبران سازمان صحبت کنیم تا در صورتی که یک کوچ کننده و یا رهبر یک سازمان هستید، با اهمیت این مقوله آشنا شوید. لطفا تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

کوچینگ رهبران سازمان

معنای کوچینگ رهبران سازمان

کوچینگ کردن به معنای برقراری نوعی ارتباط با افراد است که بدون هیچگونه قضاوتی، به آن ها کمک می‌کند تا به خودآگاهی و شناخت کامل از خود برسند و راه حلی برای مشکلات زندگی و شغلی خود بیابند. همچنین به بهبود شرایط زندگی و کشف درون خود به مراجعه کننده کمک می‌کنند. در کوچینگ رهبری سازمانی رهبران باید خود توانایی کوچ کردن را داشته باشند و به عنوان یک رهبر به موفقیت بیشتر زیر مجموعه خود کمک کنند.

بیشتربدانید: کوچینگ مدیران

مهم ترین وظیفه کوچینگ رهبران سازمان

کوچینگ رهبری سازمانی به سازمان کمک می‌کند تا نسخه بهتری از خود را به نمایش بگذارند. به عبارت بهتر می توان گفت کوچینگ سازمانی از مهم ترین وظایف یک رهبر است. مسیر کوچ می‌تواند به خیلی از رهبران کمک کند تا بیزینس خود را راه بیندازند و خودشان و زیر مجموعه شان را پرورش دهند. در برخی موارد مدیریت سازمان وظیفه کوچ کردن مجموعه را بر عهده میگیرد و در برخی موارد نیز فردی که در زمینه کوچینگ تخصص کافی را دارد، در کنار مجموعه قرار گرفته و این مسئولیت مهم را بر عهده می گیرد.

برای کسی که وظیفه کوچینگ را برعهده می‌گیرد بهتر است که تجربه کوچ کردن برای مجموعه خود را نیز داشته باشد تا اعتماد رهبران دیگر را جلب نماید. وقتی شما بازار هدف خود را کار کردن با رهبران سازمان ها انتخاب می کنید مسیر جالبی را تجربه خواهید کرد زیرا سطح دغدغه رهبران سازمان ها با افرادی که به دنبال کوچینگ فردی هستند فرق می‌کند و دنیای وسیع تر با جای کار بیشتری را خواهید یافت.

مدیران و رهبران سازمان از قدرت و آزادی برخوردارند و نیاز دارند که بدون هیچ گونه قضاوتی شنیده شوند و نیازهایشان درک شود و اقدامی متناسب با نیاز هایشان صورت گیرد که اینکار توسط کوچینگ انجام می شود.

فایده کوچینگ رهبران سازمان

فرد کوچ کننده در سازمان باید همواره روحیه یادگیرنده داشته باشد و به این اعتقاد داشته باشد که دوران یادگیری وی تمامی ندارد. یکی از ستون های کلیدی کوچینگ آموزش مستمر است و در ساختار جهانی کوچینگ نیز طراحی شده است. همچنین فرد کوچ کننده باید روحیه تیمی داشته باشد تا بتواند با کلیه پرسنل یک سازمان و رهبران تعامل سازنده شکل دهد.

از طرفی برای تاثیر گذاری بیشتر بر رهبران فرد باید توانایی پیاده سازی سیستم کوچینگی که آموزش دیده است را بر روی کار و بیزینس خود داشته باشد. اینکار باعث می شود بسیاری از رهبران با دیدن تغییرات بوجود آمده تحت تاثیر قرار گرفته و به قدرت شما در کوچینگ سازمان اعتماد پیدا می کنند.

کوچینگ سازمانی باعث همدلی و همراهی افراد سازمان با یکدیگر می شود. باید در سازمان نیاز های افراد را شناخت و به آن ها اهمیت داد. از نیاز های کوچینگ سازمانی خوب گوش کردن است. فرد کوچ کننده باید در کنار کوچینگ کردن خوب گوش کند و از انسان های سازمان و مراجعه کننده بازخورد گرفته و به فکر ارتقا کیفیت سازمان باشد. اینکار با ایجاد راه های ارتباطی و برقراری جلساتی بصورت حضوری و آنلاین برای ارتباط موثر میان افراد سازمان و کوچینگ صورت می‌گیرد.

در این میان تاثیر کوچینگ تیمی را نباید نادیده گرفت.

چشم انداز کوچینگ مدیران

در کوچینگ رهبران سازمان ابتدا باید اول از همه موارد رشد سازمان در نظر گرفته شود. این کار به اینصورت انجام می شود که ابتدا نقطه ای که سازمان در آن حضور دارد در نظر گرفته می شود و نقطه ای که رهبران سازمان می خواهند به آن جا برسند نیز مشخص می شود.

بیشتر بدانید: کوچینگ کسب و کار

سپس راه میان این دو نقطه مشخص شده و کوچینگ به سرعت رسیدن به نقطه نهایی آن کمک می کند. کوچینگ چشم انداز را به تصویر می کشد و به کمک کوچ و متخصص های واحد های مربوطه دیگر می توان سیستم را به هدف مورد نظر رساند. یک فرد صرفا با گذراندن یک دوره کوچینگ نمی تواند کوچینگ سازمانی انجام دهد.

کوچینگ به مدیران و رهبران قدرت تحلیل کسب و کار را می دهد به شرط اینکه از کوچ های متخصص استفاده شود. یک کوچ متخصص در کنار سازمان قرار می گیرد و عارضه یابی را انجام می دهد. با حضور کوچ های متخصص می توان در پیمودن مسیر موفقیت مطمئن گام برداشت.

در کوچینگ سازمان باید بازار کسب و کار مدیران و رهبران را شناخت. کوچ ها ابتدا روی کسب و کارهای کوچک تمرکز می کنند. در ایران فضایی وجود دارد که در آن اعتماد بسیار پایین است و رهبران سازمان دوست دارند کوچی که کنار آن ها قرار می گیرد با دغدغه های سازمان آشنا باشد و نیازهای سازمان را درک کند. این فرد باید با متخصصان در ارتباط باشد و از دانش آن ها استفاده کند و توهم دانش و اطلاعات زیاد نداشته باشد.

از دیگر نکته های مهم در کوچینگ سازمانی شبکه سازی است که بسیار موثر است. ابتدا فرد کوچ دهنده باید بیزینس خودش را راه انداخته باشد و در آن موفق باشد بعد وارد جمع رهبران سازمان ها شده و شبکه سازی را انجام دهد. شبکه سازی به معنای داشتن گروه ها در شبکه های اجتماعی نیست و در حالت حضوری است که به بهترین شکل ممکن اتفاق می افتد.

در کنار شبکه سازی باید روی تبلیغات تمرکز کافی نمود و اگر تصمیم دارید بعنوان یک کوچینگ رهبران سازمان موفق عمل کنید و مخاطبان بسیاری داشته باشید، باید به درستی تبلیغ کنید و برای انجام اینکار نیز از متخصصان استفاده نمایید و از تبلیغات زرد خودداری نمایید.

کوچینگ رهبران سازمان یک سبک جدید از کوچینگ بوده و ارزش بسیاری را وارد سازمان ها می کند. این کار در رهبری سازمانی بسیار مفید بوده و روشی بهینه را فراهم می کند تا توان بالقوه افراد سازمان به توان بالفعل تبدیل شود.

از شما سپاسگذاریم که تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید. هر سوال یا نظری دارید زیر همین مقاله از ما بپرسید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

چگونه کسب و کار کوچینگ با درآمدی پایدار بسازیم؟

برای دریافت رایگان pdf  چگونه کسب و کار کوچینگ با
درآمدی پایدار بسازیم؟ فرم زیر را پر کنید و دکمه دریافت فایل رو کلیک کنید